Kundtjänst

Dataskyddspolicy

Ditt förtroende är högt värderat av oss och därför värnar vi om att du ska känna dig trygg när du besöker vår webbplats.

Denna policy beskriver hur vi samlar in, hanterar dina personuppgifter, skyddar dem och hur vi säkerställer att vi följer gällande lagstiftning.

Senast uppdaterad: 2018-06-03

Vem är personuppgiftsansvarig?

Martin Magnusson & Co AB, organisationsnummer 556127-7475

Vid frågor kontakta: privacy@hestragloves.com

Vilken information samlar vi in, varför samlar vi in den och hur samlar vi in den?

När du lägger en order så samlar vi in följande följande uppgifter för att kunna fullgöra din order
  • Namn
  • E-postadress
  • Adress
  • Postnummer
  • Land
  • Telefonnummer

Eventuellt personnummer och betalinformation som du lämnar hanteras av Klarna och är inget vi lagrar på våra servrar eller har åtkomst till.

Klarnas dataskyddspolicy återfinns här: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/41919/sv_se/privacy

Om du väljer att skapa ett konto på vår webbplats så sparar vi följande uppgifter
  • Namn
  • E-postadress
  • Land
  • Lösenord - Lösenordet du väljer sparas säkert på vår server med så kallad hashning och saltning, vilket gör att det inte kan läsas av någon
Vid kontakt med kundtjänst

Kontaktar du kundtjänst via e-post eller webbchatten så sparas samtalshistoriken för att vi på bästa sätt ska kunna hjälpa dig framöver.

Orderhistorik

När du har lagt en order så skapas ett kundkort samt en order i vår affärssystem. När ordern har skickats skapas en faktura.

Nyhetsbrev

Om du följer länken från vår sida för att prenumerera på vårt nyhetsbrev så skickas du till Mailchimps webbplats. Vi använder oss av deras tjänst för att smidigt och säkert kunna göra e-postutskick till våra kunder.

Cookies

Allmänt

Cookies är små textfiler som lagras på din dator när du besöker vår webplats och används för att förbättra webbplatsens tjänster. Vissa är nödvändiga för funktionaliteten medan andra optimerar användbarheten och din användarupplevelse. Informationen är anonym. Nödvändiga cookies används för att komma ihåg vad som finns i din kundvagn och hur långt du har kommit i din beställning. Funktionscookies använder vi för att komma ihåg dina inloggningsuppgifter och för att säkerställa din säkerhet när du är inloggad.

Om du inte tillåter användning av cookies kan det hända att vissa funktioner och sidor inte fungera som de ska. Du kan enkelt radera cookies från din dator eller mobil via din webbläsare. Instruktioner om hur man hanterar och tar bort cookies finns under "Hjälp" i din webbläsare.

Som de flesta andra webbplatser så använder vi oss av cookies för att vår webbplats ska fungera korrekt, exempelvis när du gör ett köp.

För närvarande använder vi oss av följande cookies på webbplatsen.

Egna cookies

Vi sätter själva två cookies på webbplatsen för att den ska kunna fungera:

  • hestragloves-com-session sätts för att vi ska kunna spara vad som finns i din kundvagn, samt för att du ska kunna hållas inloggad. Informationen lagras krypterat på vår webbserver. Livslängd: 1 år
  • user-accepts-cookies sätts för att inte påminna dig igen efter att du har klickat på OK i cookies-notifikationen. Livslängd: 1 år
Google Analytics

Dessa cookies används för att vi ska kunna följa upp besöksfrekvensen på vår sidor. Mer info: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Klarna

Klarnas cookies används för att eventuella köp som görs på webbplatsen ska kunna fullföljas. Observera att dessa sätts på Klarnas egna domäner och inte är något vår server kommer åt. Mer info: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/xxxx/cookieoverview

Userlike

Den här cookien lagras för att webbplatsens chattfunktion ska kunna fungera korrekt. Mer info: https://www.userlike.com/en/terms

Browser-Update.org

Den här tjänsten används för att meddela besökare med gamla webbläsare om att de behöver uppdatera. Cookien lagras för att tjänsten ska veta om personen ska meddelas igen eller inte. Mer info: https://browser-update.org/contact.html

Hur länge sparas uppgifterna?

Användarkonto

Ditt användarkonto sparas tills dess att du begär att vi ska ta bort det, vill du att vi gör detta så kontakta oss enklast via: privacy@hestragloves.com

Order & kundinformation

De uppgifterna som du fyller i när du lägger en order sparar vi i 7 år. Vi kan ta bort kundinformationen samt orderhistoriken tidigare än så om önskas, men tyvärr inte fakturor (som i princip innehåller samma information), eftersom den svenska bokföringslagen kräver att vi lagrar dessa minst så länge.

Kundtjänst

Om du mailar in till vår kundtjänst så sparas konversationshistoriken i 3 år efter avslutat ärende. Vår webbchatt stödjer tyvärr inte automatisk borttagning av historik i nuläget, och du måste därför kontakta oss på privacy@hestragloves.com om du vill att vi ska ta bort historiken därifrån manuellt.

Nyhetsbrev

Dina kontaktuppgifter för nyhetsutskick sparas tills att du drar tillbaka ditt samtycke, då raderas de direkt. I alla våra nyhetsutskick finns en länk för att tacka nej till framtida utskick.

Var behandlar vi uppgifterna?

Primärt kommer dina uppgifter att lagras inom EU, men på grund av hur vissa av de tredjepartsleverantörer vi använder oss av har geografisk redundans på datat så kan dina uppgifter komma att lagras även utanför EU/EES. Oavsett vart uppgifterna lagras delas dem enbart med leverantörer som vi upprättat biträdesavtal som begränsar deras behandling till de syften som specificeras i avtalet och att dem garanterar att vidta nödvändiga organisatoriska och tekniska säkerhetsåtgärder som krävs. Samtliga tredjepartsleverantörer som vi använder oss utav följer EUs regleringar kring överföring av data till tredje land.

Hur skyddar vi din persondata?

Vi har ett aktivt säkerhetsarbete och använder oss av automatiserade penetrationstester för att verifiera att mjukvaran på våra servrar inte har några kända säkerhetshål. Vi säkerställer att backuper fungerar genom återläsningstester; säkerställer att underbiträden följer GDPR med jämna mellanrum samt identifierar risker och hur dessa skall förebyggas. Åtkomst till system och därmed uppgifter är begränsat till de som behöver hantera dem för att t.ex kundtjänst ska kunna handha ett ärende. Behörighetsnivåer kontrolleras noggrant och vår utgångspunkt är principle of least privilege. Vill du veta mer om vårt säkerhetsarbete kontakta: privacy@hestragloves.com

Dina rättigheter

I och med att GDPR aktiverades den 25:e maj 2018 så har du som EU-medborgare fått följande rättigheter.

Rätt till registerutdrag & tillgång

Om du vill ha ytterligare insyn om de behandlingar vi utför har du rätten att göra ett registerutdrag samt att få en kopia av dina personuppgifter om så önskas. Ett registerutdrag innehåller bland annat mer detaljerad information om kategorier av personuppgifter, kategorier av mottagare, lagringsperiod och syfte för behandling.

Vid upprepade förfrågningar har vi rätt att ta ut en administrativ avgift.

Rätt till rättelse av personuppgifter

Du har rätten att korrigera felaktiga personuppgifter eller att lämna komplementerande uppgifter ifall något saknas.

Rätt till radering av personuppgifter

Under vissa förutsättningar har du rätt att få dina personuppgifter raderade om det saknas laglig grund vid t.ex ett tillbakadraget samtycke och det inte ligger andra rättsliga förpliktelser på oss som kräver fortsatt behandling. T.ex bokföringslagen eller reklamationsrätten.

Rätt till begränsning av behandling

Du har rätt till att begränsa vår behandling av dina personuppgifter under vissa förutsättningar, t.ex medans vi korrigerar en uppgift eller utreder om en förfrågan om radering.

Rätt till dataportabilitet

Du har rätt att få en kopia av dina uppgifter i ett allmänt använt maskinläsbart format då behandling av uppgifter sker med ditt samtycke, eller för att fullfölja/ingå ett avtal med dig.

Rätt till att klaga

Du har rätten att klaga hos en tillsynsmyndighet, vilket är Datainspektionen i Sverige. https://www.datainspektionen.se/vagledningar/for-dig-som-privatperson/klagomal-och-tips/.

Har du klagomål eller invändningar angående vår behandling av personuppgifter får du gärna kontakta oss via privacy@hestragloves.com angående detta.

Meny