Hoppa till huvudinnehåll
Meny
01 Oct, 2010

Hestra siktar mot toppen

Inför denna säsong presenterar Hestra en helt ny kollektion: Mountaineering. Den har tagits fram i samarbete med den välrenommerade schweiziske alpinisten Stéphane Schaffter.

Kollektionen består av åtta modeller, från högfunktionella, varma modeller som Army Leather Ascent till handskar för sommarturer, såsom Via Ferrata Short. Flera av de nya modellerna har också löstagbart ullfoder som kan tvättas och bytas ut. Det innebär att handskarna kan kombineras och anpassas för skiftande väder och användningsområden.

Hestra utvecklade den nya kollektionen i nära samarbete med den schweiziske bergsguiden och professionelle klättraren Stéphane Schaffter. Schaffter har gjort ett flertal nyturer på världens tuffaste berg, efter att ha börjat sin klätter-karriär med att bestiga den legendariska Bonatti-pelaren i Chamonix när han bara var 16 år gammal.

– När Hestras designteam och jag började utveckla den nya kollektionen hade vi tre målsättningar. Vi ville förbättra känslan och greppet i handflatan, jämfört med andra klätterhandskar. Vi letade efter en bra balans mellan högfunk-tionella och varma material. Och vi ville att handen skulle kunna röra sig smidigt, utan att förlora energi av en alltför stel handske. Efter tuffa tester i Alperna och Himalaya är jag väldigt nöjd med den höga kvaliteten på de nya modellerna, säger Stéphane Schaffter.