Hoppa till huvudinnehåll
Meny
20 May, 2013

Hestra vinnare av Stora Designpriset 2013

Den 16 maj stod det klart att den småländska handsktillverkaren Hestra är vinnare av Stora Designpriset 2013. Förutom äran får företaget en kvarts miljon kronor, där hälften ska doneras till forskning inom designområdet. - Det är väldigt hedrande. Vi tycker det är särskilt positivt att uppmärksammas för noggrannhet och kvalitet när det kommer till design, kommenterar Marianne Knutsson-Hall, designchef på Hestra.

Prisutdelningen ägde rum på Tekniska museet i Stockholmoch på plats för att ta emot priset fanns två av sönerna inom familjeföretaget, Anton Magnusson och Jonas Magnusson. Stora Designpriset uppmärksammar affärsframgångar inom designområdet. Juryn består av erfarna namn inom designvärlden, där Erika Lagerbielke från Svensk Form, Henrik Otto från Electrolux AB och Anders Rune från Teknikföretagen kan nämnas som exempel.

Motiveringen löd enligt följande: ”Martin Magnusson & Co är handsktillverkaren som genom att bjuda in professionella användare i designprocessen gjort familjeföretaget till en kommersiell framgångssaga och Hestra till ett starkt globalt varumärke.”