Hoppa till huvudinnehåll
Meny
11 May, 2012

Trendrapport från handskvärlden 2012/13

På Hestra har vi arbetat med händerna i 76 år. Familjeföretaget Martin Magnusson & Co grundades 1936 och drivs i dag av tredje generationen Magnusson. Design och utveckling sker på huvudkontoret i småländska Hestra. Handskarna tillverkas i vår egen fabrik och vi köper själva in skinn, tyg, foder och andra material. Vi har därmed full kontroll över hela produktionskedjan och kan säkerställa hög kvalitet i alla led. Flera av företagets modeller görs för hand av Europas mest erfarna handskmakare.

Under hösten och vintern 2012/13 ser vi flera tydliga teman.

Curious function Den lekfulla men smått präktiga ”Curious function”-stilen är tydlig. Det blir trendigt att klä sig efter väder med naturliga och miljövänliga material. Dock med en storstadschic twist. Färgerna är läderbruna, rostiga och varmt röda med nysanser av naturvitt och blått. Handskmodeller med mjukt och ventilerande ullfoder, smidigt skinn och diskreta detaljer är typiska.

City poems En annan tydlig trend är den filosofiska och drömmande ”City poems”. De naturnära färgerna kork och orange men även cerise och blå är tydliga. Detaljer som pälskragar och flätningar flirtar med 70-talet. Bilhandsken och crochethandsken sätter stilen.

Enchanting days Det trolska och mystiska influerar även med tendenser från Art Deco-stilen. Kantiga och assymetriska former, tillverkade i exklusiva material som siden med detaljer av metaller, vackra stenar och diskret broderade mönster. Färgskalan är kallt blå, grå och lila. Här ser vi bland annat våra längre handskar i len mocka och mjukt veckad mudd.

Allmänt om material, färger och modeller Hantverkstrenden är generellt sett fortsatt stark. Sedan början av året har Hestra Sveriges två enda aktiva handskmakare inom företaget. Handskmakarna Anton Magnusson och Niklas Magnusson är 22- och 23 år och tillhör familjen Magnusson, som äger Hestra. De för nu vidare ett unikt hantverk som är utdöende över hela Europa. Vår kärlek till handskmakeriet har gjort att vi under hösten/vintern 12/13 inspireras särskilt mycket av material som hjortskinn, älgskinn och lammnappa, men även det exklusiva peccaryskinnet, som är hållbart och starkt men samtidigt mycket mjukt. Vi presenterar även en helt ny ullisolering, Swiss Wool, som består av fina ullfibrer varsamt bundna till varandra med naturlig majsstärkelse. Händerna går med andra ord en naturligt mjuk och varm, men samtidigt sagolik, höst och vinter till mötes!